2012-2013 Kaikki menee metsään

Metsäretkeltä löytyi projektimme maskotti Kanerva

Tänä vuonna projektimme kulki nimellä "Kaikki menee metsään". Tutustuimme suomen luontoon ja eläimiin. Syksyllä kävimme läpi puita maalaten ja piirtäen eri tekniikoilla. Tapasimme myös Metsämörrin 20v. juhlavuoden merkeissä.

Talven ja kevään aikana siirryimme eläimiin ja teimme retkiä metsään. Tutkimme luontoa, eläinten jälkiä ja ihastelimme talvimaisemia. 

Taidonnäytteenä syntyi laulu " Kaikki menee metsään" ja se kulki projektin mukana koko vuoden. Siitä tuli laulu, josta lapset pitivät paljon. Osallistuimme sillä Suomen luonnonsuojeluliiton kilpailuun ja nyt laulumme löytyy liiton sivuilta vinkkinä metsäluontokasvatukseen!   #temporarylink

Kevätretken teimme lasten ja vanhempien kanssa yhdessä Ähtärin eläinpuistoon.

Musiikimaalaus Sibeliuksen kappaleen Kuusi tahdissa.

Talven metsäretki.

Tässä syntyy revontulet

Karhu nukkuu.. Karhu nukkuu talvipesässänsä!

2011-2012 Minä aistien maailmassa

Tekstisisältöä pääset muokkaamaan tuplaklikkaamalla tekstialuetta. Tekstieditorilla voit lisätä ja muokata linkkejä, lihavoida, kursivoida ja alleviivata tekstiä sekä luoda listauselementtejä ja numerolistauksia. Asetuksista voit asemoida tekstin oikealle, vasemmalle tai keskitetyksi sekä jakaa tekstikappaleen useampaan eri komponenttiin.

2010-2011 Hiidenkiven lapset matkalla maailman ympäri

Syksyllä 2010 päätimme lähteä tutustumaan eri maanosiin ja niiden kulttuureihin ja ihmisiin. Lähdimme liikkeelle Suomi-viikolla, jonka aikana mietimme suomalaisuuteen kuuluvia asioita. Lapset toivat päikkään myös matkakertomuksiaan ja valokuvia paikoista joista olivat vierailleet. Ensimmäinen matkakohteemme syksyllä oli Afrikka ja sitten Aasia. Kulttuuriosuuskunta Uulu kävi pitämässä meille työpajoja, joissa saimme tutustua eri maanosien soittimiin, musiikkiin ja tansseihin. Joulun jäkeen siirryimme Pohjois-Amerikkaan, jossa esim. intiaanit tulivat kovin tutuiksi. Keväällä matkamme hupentui Etelä-Amerikan sambakarnevaaleihin ja kevätjuhlaan, jossa esitimme eri maanosien lauluja ja tansseja. Kevätretkellä kävimme tutustumassa eri maanosien eläimiin Korkeasaaressa.

2009-2010 Salaisuuksien meri

Projekti lähti käyntiin syksyllä 2009 kun löysimme pullopostia rannasta. Pulloposti osoittautui Kapteeni Leipälapion aarrekartaksi. Löysimme kartan avulla aarrearkun, minne ilmestyi pitkin vuotta meren salaisuuksia. Kävimme heti projektin alussa Särkänniemen delfinaariossa ja tutustuimme projektin aikana myös muihin meren asukkaisiin unohtamatta merirosvoja ja merenneitoja. Kevätjuhlana oli merimusikaali, jossa vieraili itse Kapteeni Leipälapio! Merellinen vuosi huipentui retkeen Helsingin Sea Lifeen sekä Luonnontieteelliseen museoon.

2008-2009 Sirkus Hiidenkivi

Sirkus Hiidenkivi aloitti toimintansa syksyllä 2008. Vuoden aikana harjoiteltiin niin pellehyppyjä kuin nuorallatanssiakin ja kävipä joulujuhlissa esiintymässä oikea taikurikin. Teimme koko perheen retken Sorin sirkukseen ja keväällä kävimme yhdessä vielä HopLopissa. Projekti antoi valtavasti tilaa lasten omalle luovuudelle ja kevätjuhla oli pitkälti lasten itse kehittelemä. Kevät huipentui Sirkus Hiidenkiven esiintymiseen, missä lapset saivat itse päättää roolinsa. Esityksessä nähtiin mm. leijonankesytystä, painonnostajia ja elävä tykinkuula.

2007-2008 Satumetsä

Hiidenkiven päiväkodin ympäristö tarjoaa oivat puitteet luontokasvatukselle, joten Satumetsä oli luonteva aihe projektille. Projekti käynnistyi koko perheen yhteisellä suunnistusretkellä päiväkodin lähimetsässä, mistä löytyi mm. peikkoja! Vuoden aikana painotimme entistäkin enemmän luonnossa liikkumista sekä satujen lukemista. Satujen kautta tutustuimme metsäneläimiin ja lapset kehittelivät myös omia satuja. Kevätretki suuntautui Viikinsaareen, missä oli ohjelmassa luontopolku erilaisine tehtävineen.

2006-2007 Kotieläimet

Koska syksyllä 2006 päiväkodissa aloitti tavallista enemmän pieniä lapsia, päätimme ottaa kaikille tutun ja helposti lähestyttävän projektin aiheen: kotieläimet. Kävimme heti syksyllä Ahlmanin ammattiopistolla ja Niihaman tallilla tutustumassa kotieläimiin, joita sitten käsiteltiin tarkemmin yksi kerrallaan pitkin vuotta. Projektin maskotiksi muotoutui yhdessä askarreltu lentävä lehmä, joka liihotteli päiväkodin katossa koko vuoden. Kotieläinaskarteluiden ja -laulujen lisäksi pidimme mm. lelukoiranäyttelyn ja keppihevosratsastuspäivän. Päiväkodissa kävi myös ihan oikeita kissa- ja koiravieraita. Kevätretkelle lähdimme Kiviniityn kotieläinpuistoon.

2005-2006 Neljä värikästä vuodenaikaa

Projektin aikana tutustuttiin vuodenaikoihin värien kautta. Pohdimme projektin alussa, mitkä värit kuvaavat mitäkin vuodenaikaa. Liikuimme paljon luonnossa tutkimassa vuodenaikojen muutoksia sekä luonnon eri värejä. Projektin aiheet etenivät luontevasti vuodenaikojen vaihtuessa päättyen ulkona pidettyyn kevätjuhlaan, jonka yhteydessä järjestettiin Hiidenkiven pihatapahtuma myyjäisineen ja kilpailuineen. Koko perheen yhteinen kevätretki suuntautui Särkänniemeen.

2004-2005 Minä-projekti

2003-2004 Savanni

2002-2003 Linnut & ilma

2001-2002 Kalat & vesi