Laulaen, nauraen, leikkien, piirtäen

kasvaa kohti tulevaa,

turvallinen aikuinen vierellä

Hiidenkiven päiväkoti on yksityinen päiväkoti Tampereella

Päiväkoti toimii palvelusetelimallilla ja tarjoaa kodinomaisen vaihtoehdon hoitopaikaksi. Hiidenkiven toiminta perustuu kuvataide- ja musiikkikasvatukseen, joka näkyy päivittäin toiminnassamme. Projektityöskentely mahdollistaa monipuolisen asioiden käsittelyn, johon sisältyy taidetta ja liikuntaa monessa eri muodossa.

Pieni sisarusryhmä takaa sen, että eri-ikäiset lapset saavat kasvaa ja kehittyä yhdessä, oppien toinen toisiltaan. Myös sisaruksille tarjoutuu silloin mahdollisuus olla yhdessä.

Toimintamme tapahtuu erilaisissa pienryhmissä ja aikuinen on toiminnan mahdollistaja sekä vastaa siitä, että päiväkodissa on tarjolla monipuolista ja mielekästä tekemistä. Asiantunteva ja motivoitunut henkilökunta on Hiidenkiven erityinen vahvuus.

Hiidenkiven päiväkoti sijaitsee rauhallisessa pihapiirissä, jota ympäröivät metsäalueet, puistot ja rantakin on lähellä. Hyödynnämme luonnon läheisyyttä projekteissamme, koska luonnossa lapsen mielikuvitus pääsee valloilleen, läheinenkin metsä voi tarjota lapselle upeita elämyksiä. Päiväkodin kodinomaiset sisätilat ovat erittäin tilavat ja meiltä löytyy mm. puusauna.

Ruoan meille toimittaa Domelux Oy, joka on erikoistunut lasten ja ikäihmisten ruokiin. Meille tuleva ruoka on erittäin maukasta ja monipuolista sekä toteuttaa pienten ruokasuosituksia sekä huomioi erikoisruokavaliot/allergiat.  Syömme aamupalan ja välipalan yhdessä pirtin pöydän ääressä. Päiväkodin alakerrassa on iso liikuntatila, jossa pidämme jumppa- ja musiikkituokioita.  Hiidenkiven tilojen suunnittelussa on huomioitu lasten toiveet ja mahdollisuus omaehtoiseen toimintaan, itsenäiseen liikkumiseen ja monipuoliseen leikkiin. Leikkiä pidetään meillä suuressa arvossa ja lapset ovat olleet mukana leikkiympäristöjen kehittämisprojektissa.

Hiidenkiven päiväkodissa on aina ovet avoinna perheille. Vanhemmat voivat lapsen hoidon alkaessa tulla tutustumaan päiväkotiin niin useana päivänä kuin se kullekin hyvältä ja tarpeelliselta tuntuu.

Lapsen on helpompaa aloittaa hoitotaival tutussa ympäristössä, johon hän on päässyt tutustumaan yhdessä vanhempien/vanhemman kanssa.

Hiidenkiven päiväkodissa laaditaan kaikille lapsille yhdessä vanhempien kanssa henkilökohtaiset varhaiskasvatussuunnitelmat, jotka toimivat työkaluina ryhmän toimintaa suunniteltaessa. Vanhemmilla on myös mahdollisuus toimia yhteisöllisesti ja osallistua päiväkodin toiminnan suunnitteluun sekä arviointiin vanhempainiltojen ja vanhempainyhdistyksen toiminnan kautta.

Kuvataidetta Hiidenkiven päiväkodissa

Hiidenkiven päiväkoti – luovaa ja laadukasta varhaiskasvatusta jo vuodesta 1995!

%d bloggaajaa tykkää tästä: