Musiikkipaja etenee tarinan avulla esitellen osallistujille palan muinaissuomalaista maailmaa, jossa väki voitiin kesyttää ja onni taata vain musiikin avulla. Lepy lehto, kostu korpi, taivu ainoinen Tapio…
Pääosaa sadussa esitti Muurikki-lehmä jonka seikkailuita saimme jännityksellä seurata. Soittimia löytyi monenlaisia mm. Poronnahkarumpu, Julmu, Jouhikko, puusarvi, kannel, rapapalli jne. Lapset saivat kokeilla soittimia ja kyllähän niistä ääntä lähti 🙂
Metsänjumalaa ei ole helppoa tavata: tarvitaan kutsuhuutoja, laululoitsuja, apua eläimiltä ja lukemattomilta metsän antimista tehdyiltä soittimilta…
Tässä muutama tarkempi kuvaus soittimista joita pääsimme kokeilemaan:
Jouhikko = on vanha viulun tapainen jousisoitin jonka kielet on tehty hevosen jousista.
Julmu = pieni pillimäinen soitin, jolla saa matkittua mm. lintujen ääniä. Se on yksi ensimmäisistä ihmisen keksimistä puhallettavista soittimista, jota Suomessakin on käytetty tuhansia vuosia.
Puusarvi = muodoltaan eläimen sarvea muistuttava trumpettisoitin. Puusarvella on soitettu paimenessa ollessa. Kuuluva ääni on myös pelottanut mahdollisia petoja.
Rapapalli = punottu tuohipallo. Rapapallin voi täyttää myös esim. herneillä tai helmillä. Tuohen sointi on mukavan rauhallisen pehmeä.
Uulun toimintaa pääsette paremmin tutustumaan oheisen linkin kautta uulu.fi