Sirkusprojektin lisäksi yksi kevään tulevia projekteja on päikän yhteisen lehden tekeminen lasten kanssa. Lasten lehtikone on palvelu, jonka avulla voimme lasten kanssa luoda oman printtilehden. Tämä toimii osana aikakausmedian varhaiskasvatukseen suunnattua mediakasvatuskokonaisuutta. Oppimateriaalisarja koostuu Lasten lehtikoneesta, Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen harjoituslehtisestä sekä Lyyti Kynäsen ja Seppo Sanasen lehtiralli -laulusta.

IMG_1652

Lähestyimme aihetta aamupiirillä kyselemällä mitä lapsille tulee mieleen sanasta lehti, mitä se tarkoittaa. Tässä muutamia vastauksia:

  • puissa on lehtiä
  • myös pensaissa on lehtiä
  • lehdessä on sivuja
  • lehti voi olla erikokoinen ja tuntuinen

IMG_1655

Tutustuimme muutamiin lehtiin mitä Sonja toi mukanaan ja lapset saivat tutkia, esittää kysymyksiä ja katsella kuvia. Nyt olisikin tarkoitus keksiä Hiidenkiven sirkusaiheiselle lehdelle joku kiva nimi. Lapsilta tuli hyviä ehdotuksia mm. kaverin kanssa leikkitäislehti, ystävyyslehti, sirkustemppulehti ja superbatmanlehti. Nimeä mietitään vielä. Hyviä ehdotuksia lapsilta otetaan vastaan 🙂

Katsoimme telkkarista pienen pätkän siitä, miten lehteä tehdään. Siitä kävi ilmi oleellisimmat seikat eli mielenkiintoisten uutisten bongaaminen, haastattelu ja jutun kirjoittaminen, kuvitus ja tämän palapelin kokoaminen.

Tarkoitus olisi saada lehti valmiiksi ennen kesälomille lähtöä jotta siitä jäisi mukava muisto lapsille hiidenkiven sirkusprojektista.

Blogissa seurataan miten tämäkin projekti edistyy ja minkälaisten lehden saamme aikaiseksi.

IMG_1656

lehdessä voi olla myös tuttuja 🙂

Lapset olivat aivan innoissaan bongatessaan Super-lehdestä Hannun ja hiidenkiven päiväkodista tehdyn haastattelun vuodelta 2003.

IMG_1657

IMG_1658

”niin hyvä duuni, etten vaihda” 🙂

Keskiviikkona vietimme kauan toivottua roolivaatepäivää. Roolivaatepäivä oli lasten kesken päätetty muutama viikko sitten pidetyssä lastenkokouksessa. Päiväkodista löytyi supersankareita, prinsessoja, eläimiä ja merirosvoja sekä muutama piirretyistä tuttu hahmokin mahtui mukaan 🙂

IMG_1674

kukin voi arvata mitä Hannu taustalla hassuttelee 🙂

Perjantaina olikin vuorossa sirkusjumppa. Lapset saivat valita sirkustaulusta haluamansa tempun/taidon ja sitten harjoitella sitä.

IMG_1706

sirkustaulu

Meille taitojaan esitteli voimakkaat voimamiehet….

Taitavat käsilläseisojat…

Trapetsikeinulla taiteilija…

dav

jonglöörausta kolmella pallolla…

dav

Lahjakkaat akrobaatit…

sekä harjoittelimme liikkuvan renkaan läpi syöksymistä 🙂

mef

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: