Olemme saaneet vierestä seurata kuinka hienoja leikkejä lapset ovat saaneet aikaiseksi keskenään 🙂  Meidän tehtävä lapsen leikin tukemisessa on tarjota lapselle mahdollisimman monipuolinen leikkiympäristö ja tarvittaessa ohjata leikin kulkua.

IMG_0449

Roolivaateleikki

Roolivaatteilla leikkiminen on myös sekä tyttöjen- että poikien suosiossa. Leikkiä yhdistetään usein kauppa,- ja kotileikkiin. Tuntuu siltä, että moni lapsi on helppo saada innostumaan roolivaateleikistä ja siihen leikkiin on aina tunkua!

Dubloleikki on supersuosittua. Duloleikille on oma paikkansa toimistossa ja hienointahan siinä on se, että leikkejä ei tarvitse välttämättä aina siivota vaan hyviä leikkejä voi jatkaa seuraavanakin päivänä eikä hienoja rakennelmia tarvitse aina päivän pääätteeksi rikkoa. Näin saamme leikistä mahdollisimman pitkäkestoista ja lastenkin on mukava jatkaa siitä mihin leikit on edellisenä päivänä jääneet. Päiväkotiin ostettiin paljon uusia dubloja jotka houkuttelevat leikkimään.

Leikki voi olla oikeastaan mitä vaan: lauluja, loruja, vitsejä, arvoituksia, tehtäviä.

Leikin kautta lapset elävät vuorovaikutussuhteita, tunteita ja toimintatapoja. Leikki on keskeinen asia lapsen elämässä ja oppiminen pitkälti rakentuu sen varaan!

 

Taikahiekasta saa muotoiltua hienoja hiekkakakkuja vaikka mitä 🙂

IMG_20180917_094240_01

temppuradalla peuhaamista

IMG_0442

%d bloggaajaa tykkää tästä: