Syksy tekee tuloaan ja ilmat viilenee. Toivottavasti kuitenkin pääsisimme nauttimaan aurinkoisista päivistä ja kauniista ruskasta. Alkuviikosta lähdimme viskareiden kanssa pienelle metsäretkelle. Siellä leikittiin puuhippaa, ihasteltiin kaunista luontoa ja ihmeteltiin mm. sieniä, joista Hannu keräsi oivan saaliin ja Virpi taikoi meille niistä sienimuhennosta 🙂

IMG_2484

Sitten eräs aamupiiri tapahtuikin jänniä….

Kapteeni Leipälapion aarrearkkuun olikin ilmestynyt jotain aivan yllättävää. Mitä tahansa aarrearkku sisältääkään se tuntuu olevan hieman pelokas ja arka… Lasten kanssa hyvin varovaisesti ja hissunkissun avasimme arkun.

IMG_2502

Joku sieltä meille hymyilee…

IMG_2503

No mutta… mustekalamummohan näyttää uiskennelleen hiidenkivelle eikä siinä vielä kaikki! Hän kertoi, että aikoo asua jokaisen lapsen luona tulevan vuoden aikana. Hän ei malta odottaa, että pääsee tutustumaan ihaniin lapsiin ja heidän perheisiinsä sekä osallistumaan arjen askareihin 🙂

Lapset saivat äänestää mustekalalle nimen ja eniten ääniä sai nimi Luna. Joten häntä voimme kutsua tästä lähtien nimellä mustekalamummo Luna ja hänen retkensä lasten perheiden luo alkaa ensiviikolla… katsotaan kenen luokse hän ensimmäisenä päätyy!

IMG_2505

Tästä inspiroituneena aloimme maalaamaan lasten kanssa mustekala-aiheisia taideteoksia.

IMG_2496

Ensiksi maalasimme telalla sinistä pulloväriä paperille ja erikseen maalasimme mustekalat ruskealla. Tässä välissä piti antaa töiden kuivaa ja jatkaa seuraavan päivänä…

Lapset pitävät erilaisista työmenetelmistä. Tässäkin huomasi sen, kuinka innoissaan lapset olivat telalla maalaamisesta. Pieni vaihtelu tekee työskentelystä aina hieman mielekkäämpää 🙂

IMG_2511

Kun olimme saaneet ensimmäisen vaiheen suoritettua ja työt olivat kuivuneet niin jatkoimme viimeistelyvaiheeseen 🙂

ruskeat pahvit liimattiin sinisellä maalatulle paperille ja siihen taiteiltiin omat mustekalat. Lonkerot piirrettiin vahaliiduilla ja lonkeroiden imukupit valkoisella pullovärillä… Mustekalatyöt laitamme esille salin seinälle josta niistä  voi käydä ihailemassa jahka ovat valmistuneet!

IMG_2512

kynän toisella päällä ja valkoisella pullovärillä saadaan aikaan imukuppeja mustekalalle

Mustekalamummo Luna toivottaa kaikille hyvää ja aurinkoista viikonloppua

%d bloggaajaa tykkää tästä: