Olemme tällä viikolla jatkaneet mustakala askartelujen parissa sekä Mustekalamummo Luna pääsi ensimmäiseen perheeseen vierailulle 🙂 Töitä olemme pikkuhiljaa asetelleet esille salin seinälle. Siniset sävyt vievät meitä koko ajan enemmän ja enemmän meren syvyyksien saloihin….

IMG_0393

Tällä viikolla lapset ovat saaneet keskittyä leikin lumoihin eri ympäristöissä sekä olemme toteuttaneet paljon pienryhmätoimintaa mm. kortti,-  lauta,- ja palapelien parissa.

IMG_2540

Kaupunkileikit

IMG_0368

Eläintarha

Pienryhmissä pelattiin unoa, muovailtiin, lajiteltiin ja kokeiltiin palapelejä… Otimme pommaan mukaan osan lapsista jossa he pääsivät tekemään hieman haastavampia palapelejä Sonjan kanssa. Paloja oli 30-60. Todella hienosti osasivat 🙂 Hiljainen ympäristö takasi keskittymisrauhan…

IMG_20191001_093622

mahtaa olla mieleinen palapeli 🙂

Nappulapalapelit ovat pienten mieleen sekä muovailuvahasta aikaansaatiin hauskoja hahmoja

IMG_2547

pienryhmät yhdessä kuvassa 🙂

Lapset myös pitkästä aikaa innostuivat lajittelusta. He saivat lajitella väreittäin ja aihepiireittäin (eläimet, hedelmät, kulkuneuvot) Lopuksi he halusivat asetella kaikki nämä pöydän ympärille jonoon.

Torstaina lähdimme vesisateessa talsimaan lähimetsään jossa lapset pääsivät hyödyntämään hieman erilaista leikkimisympäristöä… Matkalla bongasimme taas sieniä. Suppilovahverot odottaa kerääjiään 🙂

IMG_0381

sienibongaajat tietävät jo Hannun sieniapajat

Lapset tykkäävät todella paljon leikkiä metsässä. Mielikuvitus pääsee ihan eritavalla valloilleen kun on kalliota, puita ja erilaisia luonnonmateriaaleja käytössä.

Majaleikistä innostuttiin paaaaljon ja majoja tehtiinkin muutamaan eri paikkaan. Kalliomaja oli kaikkien suosiossa… Lapset toivoivat kovasti, että pääsisivät uudestaankin metsään leikkimään. Pyritään siihen, että hyödyntäisimme lähimetsää enemmänkin leikkitarkoitukseen ja olisi kiva jos sinne saataisiin pystytettyä vaikka jokin pysyvämpi maja jossa leikkiä voisi jatkaa aina seuraavalla kerralla!

IMG_0389

joku muu maja 🙂

Perjantain musahetkellä jorattiin ja laulettiin..

lauloimme mm.laivakoiran laulun, pienet ja suuret aallot, kepteeni leipälapio, pikkuiset kultakalat  sekä fröbeleiden me merirosvot ja valaskala.

IMG_2558

PS. Tästä ryhmästä löytyy aivan mielettömiä laulajia ♥

%d bloggaajaa tykkää tästä: