Tällä viikolla jatkoimme projektimme parissa ja otimme huomioon lasten toiveet askartelujen suhteen. Lapset itse toivoivat kovasti, että pääsisivät askartelemaan vesikasveja ja koralleja joten tuumasta toimeen. Aamupiirin yhteydessä tutustuimme kirjaa lukemalla ihanan värikkäisiin koralliriuttoihin ja kirkkaisiin meriin.

IMG_3445

Lapsia myös askarrutti kovasti, se miksi merivesi maalataan aina siniseksi koska itse vesihän ei ole sinistä… tästä saimme aikaan keskusteluja sekä erilaisia teorioita.

Osa lapsista maalasi omat koralliriuttansa sormivärein ja omaa luovuuttaan käyttäen…

IMG_3433

ja osan kanssa kokeilimme hieman haastavampaa tekniikkaa käyttäen erivärisiä pullovärejä sekä luottokorttia… eri värit tulivat todella kauniisti maalin alta esiin.

IMG_3448

tämä oli mielekästä

Tässä muutama viikko sitten mainitsinkin että, osana toimintamme kehittämistä on tällä hetkellä aamupiiri ja se, että saisimme siitä vielä enemmän lapsilähtöisemmän. Olemme paljon kyselleet lapsilta itseltään mitä he haluaisivat aamupiirillä touhuta ja rakentaneet aamupiirituokion näitä toiveita kuunnellen. Meidän ryhmän lapset ovat todella innokkaita ja taitavia esiintyjiä ja yksi lasten aamupiiri suosikeista on ”open stage” missä he saavat itse esittää ihan mitä tahansa 🙂 tämä leikki tukee myös täysin lapsilähtöistä ajatusta…

tässä muutama taidonnäyte taannoisesta open stagesta

Vietimme ahkeran opiskelijamme Ibrahimin läksiäisiä torstaina ja hän saikin iiison ryhmähalin lapsilta. Lapset askartelivat Ibralle hienon kortin joka vielä onnistuttiin kääntämään arabian kielelle 🙂

Perjantaina vietimme lasten itse toivomaa pyjamassa päikkyyn päivää eli hiidenkiven omaa unikeonpäivää… aamupäivällä siirryimme tyynyinemme pommaan jossa Tiina oli suunnitellut todella kivoja leikkejä lapsille.

IMG_3461

KUMMITUSLORU

YÖ, YÖ

KUUTAMOYÖ

KUMMITUKSET

PEIKOT

LAKRITSIA

SYÖ

IMG_3462

Loruttelujen jälkeen otimme tyynyt kainoloon ja aloimme hiljaa hipsimään musiikin tahtiin. Musiikin loppuessa nukahdettiin oman tyynyn päälle. Herätessä kovasti haukoteltiin ja venyteltiin 🙂

IMG_3468

IMG_3469

IMG_3470

Muutama unikeko  ei meinannut herätä ollenkaan 🙂

IMG_3477

Laulettiin muutama laulu ja lopuksi otettiin pieni rentoutuminen värivarjon alla…

IMG_3486

IMG_3506

Vielä ennen ruokailua asettauduimme siskonpeteihin peittojen alle kuuntelemaan satua. Tämä päivä oli huippukiva ja unikeonpäivää vietämme varmasti toisenkin kerran!

IMG_3510

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: