Saimme projektin aloitettua ja olemme tämän viikon aikana lasten kanssa jatkaneet keskustelua omista vahvuuksistamme. Omien vahvuuksien tunnistaminen voi olla lapsille haastavaa joten käymme paljon keskustelua aiheesta. Keskustelun tueksi olemme ottaneet aamupiirillä muutamia leikkejä jotka vahvistavat lapsen itsetuntoa ja luovat hyvää ryhmähenkeä.

Olemme esitelleet ryhmähetkillä muutaman supersankarihahmon joiden vahvuudet ovat olleet auttavaisuus sekä iloisuus. Näistä olemme keskustelleet lasten kanssa ja miettineet, että miten esim. auttavaisuus ihmisessä ilmenee, miten sen voi toiselle näyttää, miten täällä päiväkodissa voi osoittaa olevansa auttavainen? Millainen ihminen on iloinen, mikä tekee meidät iloisiksi, tuleeko parempi mieli olla iloinen kun huonotuulinen?

Muutamia lasten ajatuksia siitä, mikä tekee heidät iloisiksi:

  • uimahallissa käyminen
  • baletti
  • kaverit
  • leikkiminen
  • pelaaminen
  • ulkoileminen
  • keinuminen

Lasten leikit ovat olleet ihan mahtavia, täynnä mielikuvitusta ja luovuutta. Olemme pyrkineet mahdollistamaan pitkäkestoisen leikin ja kuten kuvasta huomaa, niin lapset ovat itse myös olleet erittäin kekseliäitä 🙂 tätä autoleikkiä on leikitty koko viikon ajan ja leikkiä ei ole tarvinnut siivota pois. Leikki on päivä päivältä kasvanut ja lapset tulevat superinnoissaan hoitoon kun saavat jatkaa itse rakentamassaan leikissä…

Myös muovailuvahat ovat olleet pitkästä aikaa mieluista puuhaa. Muovailuvahasta on taiteiltu mm. hienoja muotokuvia…

Pitkästä aikaa kokosimme sählyporukan ja pelasimme muutaman matsin pommassa…

Tässä vielä lasten supersankarikuvat viime viikkoisesta kuvauksesta 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: