Viikon aikana olemme touhunneet kaikenlaista kivaa… Askarteluja aloitimme supersankareiden parissa. Lapset saavat askarrella omat supersankarikuvat piirustushuoneen supersankarikaupunkiin, siellä jo muutama sankari lenteleekin kaupungin yllä!

Musahetken aloitimme perinteisesti kannustuspiirillä…

Teimme tunneharjoituksia lasten kanssa ja se oli kaikista todella hauskaa. Oli yllättävän haastavaa esittää eri tunnetiloja. Kun lapset yrittivät näyttää kiukkuisilta, kaikkia alkoi naurattamaan 🙂

Keskustelimme siitä, missä tilanteissa meitä yleensä kiukuttaa? Miten toimimme ja miten kiukku purkautuu? Helpottaako se oloa? Mistä kiukkuinen olo yleensä johtuu? Lapset osasivat hienosti kertoa mitkä asiat yleensä kiukuttaa ja miten niihin reagoidaan. Puhuimme myös, mitkä tavat ovat hyviä kiukun purkamiseen kuten esim. tyynyyn huutaminen ja syliin ottaminen. Sitten lähdimmekin kiukkumarssille…

Taustalla soi black metal musiikkia ja marssimme mahdollisimman kiukkuisesti pitkin pommaa… Osoitimme kiukkua elein, äänin ja ilmein.

Lopuksi hiljennyimme, laitoimme taustalle soimaan rentouttavaa klassista musiikkia: Beethovenin pianokonsertto nro 5, ”keisarikonsertto” ja aloimme piirtämään isolle paperille metsäpolkua omaa luovuutta ja mielikuvitusta käyttäen…

Tällä viikolla olemme käyttäneet myös draamaa työkaluna havainnollistaaksemme tilanteita lapsille… Tuuli käytti apunaan Barbie nukkeja jotka esittivät lapsille muutaman eri tilanteet siitä, miltä tuntuu jäädä ulkopuoliseksi… lapset seurasivat keskittyneesti ja halusivat kertoa omista kokemuksistaan ja siitä, missä tilanteissa he ovat kokeneet ulkopuoliseksi jäämistä. Kävimme aiheeseen liittyen myös läpi tunteita: apeus ja surullisuus…

Tiinan käsinukketeatterissa jaettiin käsinuket kaikille ja harjoiteltiin tervehtimistä sekä silmiin katsomista. Jokainen lapsi sai tulla sanomaan hyvää huomenta Tiinan käsinukelle sekä toistensa käsinukeille. Käsinuket harjoittelivat myös toistensa halaamista ja pussaamista 🙂

lopuksi otimme vielä halausleikin lasten kanssa jossa he saivat halata toisiaan…

LEIKKINURKKAUS

Lasten toiveesta avasimme roolivaatekaapin pitkästä aikaa ja sen parissa onkin sitten leikitty 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: