Halusimme hieman piristää lasten leikkiympäristöä ja aika pienellä satsauksella saatiinkin uudet leikit aikaiseksi ja lapset ovat olleet aivan innoissaan…

Saimme loputkin rohkeuskorut valmiiksi ja tällä hetkellä ne ovat lasten omassa aktiivisessa käytössä antamassa turvaa. Yksi lapsista kertoi laittaneensa korut tyynynsä alle, eikä sen jälkeen kuulemma enää ole nähnyt painajaisia 🙂

Jumpalla leikittiin erilaisia eläimiä ja supersankareita, tehtiin kaveritunneli, venyteltiin, tanssittiin taikamatolla ja lopuksi oli lasten toivomaa vapaata liikuntaa…

Askarteluissa olemme ajatelleet kevään aikana toteuttaa eri tekniikoita ja materiaalien työstämistä. Innostuimme kokeilemaan partavaahdolla ja pulloväreillä taiteilua…

Vaahto sekoitettiin öljyväreihin ohuilla tikuilla jotta saatiin aikaiseksi hienot kuviot, tämän jälkeen vaahtoon painettiin paperi ja taideteos oli valmis… lopuksi lapset saivat sekoittaa värin vaahtoon kokonaan, tämä oli lapsista todella kiva ja erilainen tapa tehdä taidetta.

Tällä viikolla luimme lapsille tunnetaitokirjan Fanni ja kiukkuiset kaksoset. Tämän jälkeen keskustelimme siitä, mitkä tilanteet saavat meidät kiukkuisiksi ja miten me tilanteessa toimitaan. Mitä kiukkuisena saa ja ei saa tehdä? Kirjassa neuvottiin, että itselleen voisi rakentaa rauhoittumissopukan johon voisi mennä kun tuntee olonsa kiukkuiseksi tai jos muuten vaan haluaa omaa rauhaa. Tästä inspiroituneina lapset rakensivat perjantaina yhteisen rauhottumissopukan johon ei onneksi kenenkään tarvinnut mennä kiukkuisena vaan leikit siellä sujuivat oikein hyvin yhteistuumin!

VIIKON LEIKKINURKKAUS

Rakentelu/maansiirtoleikin lisäksi touhua on riittänyt lumiukkoja tehdessä, junaleikin lumoissa, dino ja autoleikeissä, bändiharjoituksissa…vain mielikuvitus rajana!

%d bloggaajaa tykkää tästä: