Uusivuosi käynnistyi vauhdikkaasti ja olemme kerenneet touhuamaan lasten kanssa vaikka mitä. Käynnistimme vuoden tunnekasvatukseen liittyvillä aiheilla. Aloitimme lukemaan kirjaa Fanni ja liian jännittävä yö. Kirjassa pohdittiin sitä miltä pelko ja jännitys meistä tuntuu, miten me fyysisesti näihin tunteisiin reagoidaan tai miten me tällaisissa tilanteissa toimitaan? mitä keinoja voisi olla pelon karkottamiseksi? Tästä saatiin aikaiseksi hienoja keskusteluita lasten kanssa. Puhuimme siitä, kuinka omien tunteiden voimakkuuteen voi vaikuttaa sillä, miten toimii ja mitä ajattelee. Omat ajatukset rauhoittavat tai lietsovat tunteita voimakkaimmiksi. Lapsilla oli todella hyviä keinoja joita itse pelottavissa tai jännittävissä tilanteissa käyttävät 🙂 aiheesta on selvästi keskusteltu kotonakin!

Toteutimme kirjassa olevia tehtäviä ja askarteluita pelkoon liittyen. Lapset saivat taiteilla taikataikinasta itselleen rohkeuskorut. Ajatuksena on, että koru antaa ”salaista voimaa” jännittävissä tilanteissa ja tuo turvaa. Taikataikinasta muotoilu oli mukavaa puuhaa…

…sitten rohkeuskorut maalattiin ja koristeltiin voimahelmellä 🙂 lopuksi koko komeus maalattiin vielä lakalla.

Yhtenä kirjan tehtävänä oli sisustaa pieni tunnelmallinen salasoppi jossa olisi mukava kuunnella satua ja vaikkapa lukea kirjoja… Lapset kuuntelivat todella tarkasti, luimme lapsille kirjan Paavo Virtanen ja pimeys… tämän jälkeen keskustelimme mm. siitä, miksi pimeä usein meitä pelottaa ja miten se saakaan mielikuvituksen laukkaamaan.

Lopuksi lapset innostuivat tekemään varjokuvia nukkarin seinään, Kirjan ja aiheen parissa jatkamme vielä tämän viikon.

Heti ensimmäisenä päikkäpäivänä loman jälkeen lapset halusivat toisilleen kertoa mitä saivat jouluna lahjaksi. Koska lelupäivää on kovasti toivottu niin päätimme sen nyt toteuttaa. Lapset saivat perjantaina tuoda yhden lelun päikkään ja se vasta kivaa olikin 🙂 iltapäivällä lähdimme vielä ajeluttamaan autoja pommaan missä on enemmän tilaa hurjastella!

%d bloggaajaa tykkää tästä: