Viime viikolla muutama lapsista pääsi opiskelijamme Viivin kanssa kertomaan tarinan.

Viivi oli antanut aiheeksi joulun ja tarinaan piti sisällyttää joulupukki, joululahja, poro ja tonttu. Lapset saivat muuten rakentaa tarinansa täysin itse:

JOULUTARINA

Olipa kerran joulupukki, joka toi lapsille lahjoja. Tonttu tuli kurkistelemaan ikkunasta ja katsoi onko lapset kilttejä. Yksi lapsi ei ollut kiltti. Joulupukki ei tuonut lapselle lahjoja, koska se ei ollut kiltti. Eikä se siivonnut omaa huonetta. Joulupukki meni poron kyydillä toiseen kotiin. Lapsi oli ollut kiltti ja antoi joulupukille jäätelön. Joulupukki antoi lapselle lahjan ja lähti taas toiseen kotiin. Lapsi sai joulupukilta karkkia. Joulupukki oli lähdössä takaisin korvatunturille, mutta sitten alkoi kova lumipyry, eikä joulupukki nähnyt eteensä. Joulupukki lensi reen kyydistä talon savupiippuun ja takkaa oltiin lämmittämässä ja ne ihmetteli, että kuka sieltä tuli ja sitten ne nosti sen ja näki, että se on palanut joulupukki. Joulupukkia suihkutettiin vedellä ja joulupukki sanoi ”moi” ja lähti korvatunturille. Joulupukki löysi reen pihalta. Tonttu oli korvatunturilla lämmittämässä takkaa ja joulupukki tuli lämmittelemään, koska sillä oli kylmä, koska se oli lumipyryssä.

Maanantaina lapset hauskuuttivat meitä tonttusählyllä…

bty

bty

bty

niin hauskaa 🙂

Maanantaina oli päiväkodin joulujuhla meriteemoineen. Lapset lauloivat ja esiintyivät todella hienosti. Ehkä koko illan kohokohtana (lasten mielestä) oli piparkakkulaivan tuhoaminen. Onneksi kuvasimme koko upeuden ennen h-hetkeä koska siinä ei kauan kestänyt kun laivasta ei ollut enää mitään jäljellä 🙂

IMG_3039

IMG_3040

tässä ihastellaan valmista piparkakkulaivaa…

IMG_3047 (2)

tuohoamistyö täydessä touhussa…

Juhlien ohjelmassa laulujen ja esitysten lisäksi oli ongintaa…

IMG_3045

…olemme pitkin viikkoa nauttineet jouluntunnelmasta aamupiiriä myöten 🙂 lapset saivat aamupiirillä keksiä itselleen mm. tonttunimet sekä kertoa mitä eniten joululta odottavat. Esiin tuli seuraavanlaisia toiveita: rauhaa, lahjoja, joulukuusen koristelua, joulupukkia sekä pipareiden syömistä. Olemme myös virittäytyneet tunnelmaan kuuntelemalla joululauluja.

IMG_3051

Palkinnoksi hienosti menneestä joulujuhlasta lupasimme lapsille joulusaunan joka toteutettiin torstaina. Ennen saunaa lapset saivat pitää vuoden viimeisen lasten aamupiirin… tonttutorstaina rokki soi ja lapset arvuuttelivat toisiaan vaatteiden perusteella.

IMG_3055

rock´n roll

IMG_3059

Puusauna lämmitettiin ja lapset pääsivät saunomaan ja uimaan 🙂

IMG_3053

 

IMG_3085

TOIVOTAMME KAIKILLE RAUHALLISTA JOULUA!

%d bloggaajaa tykkää tästä: