Tällä viikolla olemme lasten kanssa jatkaneet rekvisiitan askartelua. Lapset pääsivät viimeistelemään omat herkkulautasensa ja osa niistä jo onkin päässyt näytille salin seinälle. Työt ovat päässeet sisustuselementiksi ravintola kahvila Pegasukseen 🙂

Lapset saivat koota omat herkkulautasensa lehtileikkeistä. Samalla keskustelimme ruokailuun liittyvistä asioista kuten esim. ravintolakulttuurista, lempiruoista, ruoan terveellisyydestä ja ravintoaineista. Lehtileikkeistä löytyi mm. mustekalan lonkero, erilaisia kaloja, marjoja, pähkinöitä joita lapset saivat arvuutella.

Tässä top 5 lempiruoat:

  • riisipuuro
  • silli ja uudet perunat
  • pizza
  • makaroni ja jauhelihakastike
  • makkara

Lapsilta tuli hienoja havaintoja mm. siitä, että marjat, hedelmät ja vihannekset ovat terveellisiä ja sisältävät paljon vitamiineja ja kuitua kun taas mutakakku, muffinssi ja jätski on epäterveellistä vaikkakin ihan tosi hyvää.

Lapset myös innostuivat kertomaan kuinka ovat itse saaneet osallistua ruoan valmistukseen, leipomiseen, vihannesten pilkkomiseen ja sämpylätaikinan vaivaamiseen.

Opiskelijamme Jessika oli suunnitellut lapsille viidakkojumpan sekä villieläin projektiimme liittyvän askartelun käärmeistä.

Askartelussa harjoiteltiin viivaa pitkin leikkaamista ja liimaamista. Käärmeet koristeltiin ja laitettiin luikertelemaan piirustushuoneen katossa olevaan liaaniin. Tätä askartelua jatkamme ensi viikolla.

Viidakkojumpassa osa lapsista pääsi leikkimään wc hippaa, joka olikin hauska uusi leikki josta lapset innostuivat kovasti. Tätä leikittiin jopa ulkona ja opetettiin muillekin lapsille.

…jumpassa myös matkittiin eri eläimiä kuten. apina, norsu, käärme, tiikeri, laiskiainen yms. Jumpan lopuksi oli vielä temppurata ja loppuvenyttely.

Olemme pikkuhiljaa saaneet salia ja uusia leikkitiloja valmiiksi ja tässä muutama maistiainen kuluneen viikon leikeistä…

%d bloggaajaa tykkää tästä: