Elokuu ja uusi toimintakausi onkin pyörähtänyt vauhdilla käyntiin. Kavereita on ikävöity kesäloman aikana ja lapsilla oli paljon kerrottavaa kesäloman touhuista. Näistä kuulimme useaan kertaan niin aamupalapöydässä kun leikkienkin lomassa. Kokoonnuimme aamupiirille ja lapset saivat vuorollaan kertoa kesänsä parhaista hetkistä muille…

Kesän kohokohdat:

  • käytiin Särkänniemessä, vauhtimato on paras
  • uiminen
  • muumimaailma
  • jätskin syöminen
  • mökkeily

Olemme kuunnelleet lasten toiveita tekemisten ja leikkien suhteen…

Hamahelmistä on kiva työstää erilaisia kuvioita ja pinnalla olevia hahmoja kuten super mario, Minecraft, Pókemon jne. Tulostimme lapsille malleja joista he voivat valita mieleisensä hamahelmityön.

Meillä on todella kiva ryhmä. Uusia lapsia aloittaa muutama joten lapset tuntevat toisensa jo aika hyvin. Pikkuhiljaa tutustutaan uusiin lapsiin ja pitkän loman jälkeen myös vanhoihin tuttuihin sekä muistutellaan mieleen päiväkodin sääntöjä ja toimintatapoja. Helpottaaksemme lasten ryhmäytymistä loman jälkeen olemme tukeneet lapsia leikkiin mukaan pääsemisessä, rikastuttaneet leikkejä ideoilla ja aikuisen läsnäololla sekä myös välillä vaihtaneet leikkikavereita ja seuranneet/havainnoineet leikkejä vierestä. Vähän olemme jo suunnitelleet tulevaa projektinaihettamme ja ainakin sen verran voin paljastaa, että tunteet ovat isossa roolissa tällä kaudella.

Halusimme vaihtelunvuoksi miettiä lasten leikkiympäristöä taas vähän uusiksi ja olemme suunnitelleet muutamien leikkien vaihtamista sekä jotain uuttakin on tiedossa lapsille. Tätä tohinaa on tiedossa siis tulevina viikkoina. Liittyen tähän lapset pääsivät myös vähän askartelemaan rekvisiittaa…

LEIKKICORNER

Hiekkalaatikkoon saimme uutta hiekkaa ja sen levittäminen kävi käden käänteessä 🙂

%d bloggaajaa tykkää tästä: